Dvojité pusinky se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 g Cukr krupice
  • 130 g Cukr krystal
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 34.4 mg
  • Draslík 33.3 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme bílky, přisypeme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Postupně a pomalu přisypáváme za stálého šlehání krystalový cukr, až je pěna lesklá. Stejným způsobem zašleháme krupicový cukr. Výsledná pěna musí být hustá a bílá. Plech potáhneme papírem na pečení, bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s ozdobnou hubičkou a postupně vytlačujeme na plech kopečky se špičkou - pusinky.

  • 2

    Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při nízké teplotě asi na 110°C až 120°C zhruba 90 minut. Troubu vypneme, necháme zavřenou a pusinky necháme sušit a chladnout do druhého dne.

  • 3

    Pusinky odlepíme od papíru, smetanu vyšleháme do hustějšího krému a vždy dvě a dvě pusinky krémem k sobě slepíme.

Komentáře k receptu