Jablkové dortíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 g Sůl
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 15 g Cukr krupice
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 25 g Cukr moučkový
  • 400 g Jablka
  • 100 g Cukr krystal
  • 8 g Skořice mletá
  • 150 g Šlehačka ve spreji
  • 25 g Tuk
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 403 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 14.7 mg
  • Draslík 323.1 mg
  • Vláknina 8404.5 mg
  • Vitamín A 8404.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka oloupeme a rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužinu nakrájíme na silnější plátky. Pokapeme citronovou šťávou a necháme zatím stranou.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku, sůl, kypřící prášek a krupicový cukr, promícháme, do směsi zapracujeme měkké máslo, přilijeme mléko a vypracujeme těsto. Dobře prohněteme, vyválíme na silný plát, ze kterého vykrojíme 4 kolečka o průměru asi 6 cm. Plech potřeme tukem, vyskládáme na něj kolečka, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 1/4 hodiny dozlatova. Plech vyjmeme a necháme těsto vychladnout.

  • 3

    Jablka vložíme do kastrůlku, přidáme krystalový cukr, mletou skořici, zalijeme vodou a 5 minut povaříme, scedíme a necháme vychladnout.

  • 4

    Kolečka z těsta podélně rozkrojíme napůl, aby vzniklo 8 koleček. Na spodní 4 kolečka naneseme jablka, ozdobíme šlehačkou a přiklopíme vrchními kolečky. Upravíme na talířky, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu