Předkrm z hroznů a smetany s medem
Suroviny
- 150 g Smetana 33% (šlehačka)
- 200 g Majonéza
- 250 g Jogurt bílý
- 200 g Sýr Gouda 45%
- 200 g Ořechy vlašské
- 350 g Hroznové víno
- 10 g Petržel - nať
- 3 ml Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 špetka Sůl
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 4 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1139 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 100 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 106.4 mg
- Draslík 584.2 mg
- Vláknina 8590.9 mg
- Vitamín A 8590.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 6.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smetanu, majonézu, jogurt smícháme dohromady, osolíme, opepříme, podle chuti osladíme. Přimícháme citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Následovně vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr, nasekané ořechy a omyté barevné víno. Ještě jednou promícháme a vložíme do lednice.
-
2
Těsně před podáváním porcujeme na jednotlivé talíře. Porce ozdobíme nasekanou petrželovou natí a pokapeme medem.