Kakaový koláč s hruškami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 180 g Máslo čerstvé
  • 180 g Cukr krupice
  • 150 g Samokypřicí mouka
  • 15 g Kakao
  • 250 g Hrušky
  • 0.8 g Tuk
  • 25 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 371 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 119.4 mg
  • Draslík 86.2 mg
  • Vláknina 3150 mg
  • Vitamín A 3150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme cukr a vyšleháme. Za stálého šlehání přidáváme postupně vejce, až spotřebujeme všechna. Opatrně přimícháme mouku, kakao, přilijeme mléko a zapracujeme do těsta. Formu vymažeme tukem, vložíme do ní těsto a uhladíme. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, dužinu rozkrájíme na plátky a upravíme na povrch těsta. Formu vložíme do vyhřáté trouby, pečeme při 180°C asi hodinu. Koláč by měl být na dotek pružný.

  • 2

    Nakonec ho necháme vychladnout, pokrájíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu