Plněná vejce s uzeným kolenem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Uzené maso vařené
- 100 g Jogurt bílý
- 20 g Petržel - nať
- 3 ml Citronová šťáva
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 2 kávová lžička Sardelová pasta
- 2 kávová lžička Omáčka sójová
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 8 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 35 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 262 mg
- Draslík 142 mg
- Vláknina 805.3 mg
- Vitamín A 805.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.
-
2
Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.