Plněná vejce s uzeným kolenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Uzené maso vařené
  • 100 g Jogurt bílý
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 kávová lžička Sardelová pasta
  • 2 kávová lžička Omáčka sójová
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 360 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 262 mg
  • Draslík 142 mg
  • Vláknina 805.3 mg
  • Vitamín A 805.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme ve vroucí vodě 10 minut natvrdo. Scedíme je, necháme vychladnout, oloupeme, podélně rozřízneme na půlky a vybereme žloutky. Dáme je do misky, přidáme jemně nasekanou cibuli, česnek, máslo. Vše dobře prošleháme na hladkou hmotu, kterou dochutíme solí, pepřem, sardelovou pastou, sójovou omáčkou a hořčicí. Ještě jednou prošleháme, nakonec podle chuti přidáme citrónovou šťávou.

  • 2

    Náplň dáme do cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou a nastříkáme na vejce. Podle porcí vejce rozdělíme na jednotlivé talíře, každou posypeme na malé kousky pokrájeným vařeným uzeným kolínkem. Okolo nalijeme jogurt ochucený solí, olejem a pepřem a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu