Plněná vejce, ozdobená křenem
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
- 70 g Sýr Čedar
- 10 g Pažitka
- 10 g Cibulka jarní
- 100 g Salát hlávkový
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 50 g Křen
- 80 ml Olej olivový extra panenský
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 špetka Sůl
- 1 l Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 561 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 46 g
- Sodík 584 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 303.5 mg
- Draslík 234.9 mg
- Vláknina 1993.3 mg
- Vitamín A 1993.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce vaříme 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout, poté je oloupeme a podélně překrojíme na půlky. Vybereme žloutky, vložíme je do misky, přidáme máslo, nastrouhaný sýr, sůl, pepř, hořčici, nasekanou pažitku a zelenou část jarní cibulky. Všechny suroviny dobře prošleháme. Připravenou směsí plníme bílky.
-
2
Na střed dezertních talířků položíme oprané a osušené listy hlávkového salátu. Pokapeme olivovým olejem, posypeme nastrouhanou Nivou. Do středu talířků poklademe naplněná vejce, posypeme sladkou mletou paprikou a jemně nastrouhaným křenem.