Medové perníčky s rozinkami
Suroviny
- 60 g Kandované ovoce
- 60 g Mandle
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Ořechy lískové
- 60 g Ořechy vlašské
- 120 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 150 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr skořicový
- 60 g Rozinky bílé
- 2 ml Citronová šťáva
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 dl Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Med včelí
- 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
- 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 160 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 4 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 17.7 mg
- Draslík 90.9 mg
- Vláknina 2165.6 mg
- Vitamín A 2165.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.
-
2
Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.
-
3
Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.
-
4
Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.