Medové perníčky s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 60 g Kandované ovoce
  • 60 g Mandle
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Ořechy lískové
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 120 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 150 g Cukr moučkový
  • 20 g Cukr skořicový
  • 60 g Rozinky bílé
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 dl Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Med včelí
  • 0.5 polévková lžíce Citronová kůra
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 160 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 90.9 mg
  • Vláknina 2165.6 mg
  • Vitamín A 2165.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do teplého mléka v kastrůlku vsypeme cukr, vložíme med, přilijeme olej. Vyšleháme na hladkou tekoucí hmotu, do které všleháme vejce.

  • 2

    Na vál prosejeme mouku s kypřícím práškem, přisypeme vanilkový cukr, pomleté mandle, lískové i vlašské ořechy a na malé kousky pokrájené kandované ovoce. Přidáme ještě rozinky, skořicový cukr, skořici, kakao, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, nakonec vlijeme připravené medové mléko a ze všech surovin důkladně vypracujeme hladké těsto, které zabalené do fólie odložíme na hodinu do lednice.

  • 3

    Poté rozvlálíme do plátu o síle 5 mm a vykrajujeme kolečka, která skládáme vedle sebe na na tukem vymazaný plech.

  • 4

    Pečeme v mírně předehřáté troubě, po upečení necháme vychladnout, potřeme bílkovou polevou. Odložíme na dva týdny odležet a změknout.

Komentáře k receptu