Mokka cukroví
Suroviny
- 140 g Máslo čerstvé
- 160 g Cukr moučkový
- 200 g Cukr moučkový
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 180 g Cukr moučkový
- 220 g Hera
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.125 l Voda pitná
- 2 dl Voda pitná
- 2 polévková lžíce Káva turecká
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Káva turecká
- 1 polévková lžíce Káva turecká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 220 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 10 g
- Sodík 13 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 49.8 mg
- Vláknina 1155.3 mg
- Vitamín A 1155.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: Do kastrůlku vlijeme vodu, ihned vsypeme kávu, mouku, za stálého míchání vaříme až do zahoustnutí na hustou kaši. Potom ji necháme vychladnout. V misce prošleháme máslo s cukrem a smícháme dohromady s vychladlou kávovou kaši.
-
2
Příprava polevy: Do cukru v kastrůlku přilijeme vodu, ihned kávu, přivedeme k varu. Přisypeme cukr a za stálého míchání povaříme do rozpuštění cukru.
-
3
Příprava těsta: Mouku prosejeme spolu s kypřícím práškem a cukrem. Přidáme kávu, vejce, a při pokojové teplotě změklý tuk. Vypracujeme těsto, které zabalíme a v lednici necháme 30 minut odpočinout. Rozválíme ho na moukou posypaném vále, na velký, 5 mm silný plát. Z těsta vykrajujeme oválky, pokládáme je na plech, pečeme v předehřáté troubě. Po upečení necháme oválky vychladnout.
-
4
Oválky naplníme připravenou náplní, spojíme po dva oválky k sobě. Nakonec přelijeme připravenou polevou.