Míša řezy

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 160 g Cukr krupice
  • 70 g Mouka pšeničná hrubá
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr vanilka
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 40 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Máslo čerstvé
  • 40 g Cukr vanilka
  • 600 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 70 g Kokos - mletý (Kopra)
  • 80 g Čokoláda hořká
  • 2 g Máslo čerstvé
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Jablka
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 159.1 mg
  • Draslík 329.7 mg
  • Vláknina 7812.7 mg
  • Vitamín A 7812.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.

  • 2

    Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.

  • 3

    Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.

Komentáře k receptu