Míša řezy
Suroviny
- 160 g Cukr krupice
- 70 g Mouka pšeničná hrubá
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 20 g Cukr vanilka
- 100 g Ořechy vlašské
- 40 g Mouka pšeničná hrubá
- 300 g Máslo čerstvé
- 40 g Cukr vanilka
- 600 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 70 g Kokos - mletý (Kopra)
- 80 g Čokoláda hořká
- 2 g Máslo čerstvé
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Jablka
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Kakao
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 37 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 159.1 mg
- Draslík 329.7 mg
- Vláknina 7812.7 mg
- Vitamín A 7812.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky dáme do misky a spolu s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Za stálého šlehaní přidáme žloutky, poté přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem, vsypeme vanilkový cukr, přimícháme pomleté ořechy. Nakonec vmícháme oloupaná a nahrubo nastrouhaná jablka. Vše zlehka promícháme.
-
2
Plech vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme na něj připravené těsto, povrch pěkně uhladíme a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 - 35 minut, při 180 stupních. Upečený korpus necháme vychladnout na plechu.
-
3
Při pokojové teplotě rozpuštěné máslo rozkrájíme do misky, přisypeme vanilkový cukr a utřeme na hladkou pěnu. Tvaroh smícháme z vanilkovým cukrem, následně vmícháme do máslové hmoty. Náplň rozetřeme na vychladlý korpus, posypeme kokosem a nastrouhanou čokoládou, nakonec necháme krém ztuhnout v lednici. Před podáváním nakrájíme na úhledné řezy, které pokládáme na jednotlivé dezertní talířky.