Maďarské řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 130 g Máslo čerstvé
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 130 g Ořechy vlašské
  • 300 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 g Cukr krupice
  • 50 g Cukr krupice
  • 130 g Mouka polohrubá
  • 20 g Cukr vanilka
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Poleva čokoládová
  • 100 g Cukr moučkový
  • 80 g Mandle plátky
  • 600 g Kaštany jedlé
  • 60 ml Brandy
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 19 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 50.2 mg
  • Draslík 264.2 mg
  • Vláknina 1590.6 mg
  • Vitamín A 1590.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.

  • 2

    Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.

  • 3

    Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.

  • 4

    Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.

  • 5

    Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu