Maďarské řezy
Suroviny
- 130 g Máslo čerstvé
- 2.4 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 130 g Ořechy vlašské
- 300 g Smetana 33% (šlehačka)
- 120 g Cukr krupice
- 50 g Cukr krupice
- 130 g Mouka polohrubá
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Poleva čokoládová
- 100 g Cukr moučkový
- 80 g Mandle plátky
- 600 g Kaštany jedlé
- 60 ml Brandy
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 2.5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 19 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 50.2 mg
- Draslík 264.2 mg
- Vláknina 1590.6 mg
- Vitamín A 1590.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Nakrájíme ho do misky, přisypeme moučkový i vanilkovým cukr, utřeme do pěny. Za stálého míchání přidáváme vejce, smíchanou prosátou mouku s kypřícím práškem a pomletými ořechy. Vše zlehka promícháme, nakonec vmícháme brandy. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou, vlijeme do něj připravené těsto a vložíme do předehřáté trouby.
-
2
Pečeme při 175 stupních cca 35 - 40 minut. Upečený korpus necháme mírně vychladnout v pekáči, poté ho vyklopíme a necháme vychladnout úplně.
-
3
Ostrým nožem naříznuté kaštany rozložíme na suchý plech, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Po vytažení z trouby je ještě teplé oloupeme. Do kastrůlku vlijeme mléko, vložíme vanilkový lusk, cukr, nakonec přidáme teplé kaštany. Povaříme do změknutí kaštanů (přibližně 15 minut). Stáhneme z ohně, vyndáme vanilkový lusk a ještě teplou hmotu rozmixujeme na hladké pyré, poté jí potřeme povrch korpusu.
-
4
Smetanu vyšleháme s vanilkovým a krupicovým cukrem na tuhou šlehačku, kterou rozetřeme na kaštanové pyré. Nakonec posypeme mandlovými lupínky a krájíme na úhledné řezy.
-
5
Podle porcí řezy rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky. Každou porci ozdobíme čokoládovou polevou.