Kaštanový puding s pomerančovým likérem
Suroviny
- 500 g Kaštany jedlé
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 20 g Cukr vanilka
- 60 ml Likér pomerančový
- 1 l Voda pitná
- 4 dl Mléko plnotučné
- 1 dl Likér pomerančový
- 2 polévková lžíce Med včelí
- 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 17 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 52.5 mg
- Draslík 407.1 mg
- Vláknina 26.7 mg
- Vitamín A 26.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 414.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.
-
2
Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.
-
3
Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.