Kaštanový puding s pomerančovým likérem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Kaštany jedlé
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 20 g Cukr vanilka
  • 60 ml Likér pomerančový
  • 1 l Voda pitná
  • 4 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Likér pomerančový
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 52.5 mg
  • Draslík 407.1 mg
  • Vláknina 26.7 mg
  • Vitamín A 26.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 414.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kaštany nařízneme, vložíme je do vroucí vody a povaříme 10-13 minut. Potom je scedíme, a ještě teplé, spolu s medem rozmixujeme. Přilijeme mléko, cukr, vanilkový cukr, na mírném ohni povaříme dalších 10 minut.

  • 2

    Přilijeme škrobovou moučku rozmíchanou v 1 dl studené vody, povaříme ještě 2-3 minuty a stáhneme ze sporáku. Do teplých kaštanů vlijeme pomerančový likér, dobře promícháme. Teplý puding rozdělíme do mističek a vložíme do lednice vychladnout.

  • 3

    Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku, kterou těsně před podáváním ozdobíme každou porci vychladlého pudingu. Nakonec šlehačku polijeme pomerančovým likérem a podáváme.

Komentáře k receptu