Pstruh na másle s kmínem a citrónem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 640 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 52 g
- Sodík 863 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 849.2 mg
- Vláknina 13254.5 mg
- Vitamín A 13254.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 220 stupňovou teplotu. Plech vyložíme pečícím papírem. Očištěné a omyté pstruhy osušíme, celé ryby potřeme solí. Naskládáme je na připravený plech.
-
2
Omyté citrony nakrájíme na tenké kolečka, z kterých půlku vložíme do středu pstruhu. Ryby také naplníme lístky tymiánu, vnitřek posypeme pepřem, naskládáme půlku na plátky nakrájeného másla. Na povrch naskládáme zbylé citrónové plátky a zbylé máslo. Nakonec posypeme ryby kmínem a vložíme do nahřáté trouby.
-
3
Pečeme 15-20 minut. Po upečení necháme ryby 5 minut odpočinout a potom servírujeme.