Pstruh na másle s kmínem a citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Pstruh
  • 20 g Tymián čerstvý
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Citrony
  • 2 ks Citronová šťáva
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 640 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 863 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 849.2 mg
  • Vláknina 13254.5 mg
  • Vitamín A 13254.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 107.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předehřejeme troubu na 220 stupňovou teplotu. Plech vyložíme pečícím papírem. Očištěné a omyté pstruhy osušíme, celé ryby potřeme solí. Naskládáme je na připravený plech.

  • 2

    Omyté citrony nakrájíme na tenké kolečka, z kterých půlku vložíme do středu pstruhu. Ryby také naplníme lístky tymiánu, vnitřek posypeme pepřem, naskládáme půlku na plátky nakrájeného másla. Na povrch naskládáme zbylé citrónové plátky a zbylé máslo. Nakonec posypeme ryby kmínem a vložíme do nahřáté trouby.

  • 3

    Pečeme 15-20 minut. Po upečení necháme ryby 5 minut odpočinout a potom servírujeme.

Komentáře k receptu