Sardelové oko
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 395 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 15 g
- Sodík 4376 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 188.2 mg
- Draslík 745.9 mg
- Vláknina 4610 mg
- Vitamín A 4610 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládané sardelové řezy (v oleji) pokrájíme na drobné kostičky. Velkou cibuli rozkrájíme nadrobno.
-
2
Doprostřed menšího talířku naaranžujeme do kruhu pokrájené sardelky, okolo nich poklademe krájenou cibuli. Do středu vložíme čerstvý vaječný žloutek - výsledek připomíná na pohled oko.
-
3
Podáváme s topinkami z toustového chleba, které jsme připravili v topinkovači.