Švédská ptačí hnízda

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Chléb celozrnný pšeničný
  • 8 ks Sardelové řezy
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Brambory vařené
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • 4 polévková lžíce Červená řepa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 3675 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 446.7 mg
  • Draslík 1269.9 mg
  • Vláknina 9540 mg
  • Vitamín A 9540 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou.

  • 3

    Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou).

  • 4

    Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem.

Komentáře k receptu