Švédská ptačí hnízda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 558 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 19 g
- Sodík 3675 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 446.7 mg
- Draslík 1269.9 mg
- Vláknina 9540 mg
- Vitamín A 9540 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.4 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou pažitku drobně pokrájíme. Kapary nadrobno rozkrájíme a v misce je smícháme s pažitkou. Šalotku očistíme, krájíme nadrobno. Sladkokyselou červenou řepu (kostičky) scedíme z nálevu a necháme okapat. Větší uvařenou bramboru ve slupce oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Na mělkou mísu dáme doprostřed čerstvé syrové žloutky. Sardelové řezy podélně pokrájíme a klademe je do kruhu okolo žloutků. Přiložíme pokrájenou bramboru a kapary s pažitkou.
-
3
Vidličkou všechny suroviny důkladně smícháme (při míchání si pomáháme vidličkou).
-
4
Ptačí hnízda podáváme s černým chlebem.