Scampi Quarnero

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 16 ks Scampi
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Kapie
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 229 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.3 mg
  • Draslík 189.1 mg
  • Vláknina 1814 mg
  • Vitamín A 1814 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Scampi vložíme do kastrolu, přidáme oloupaná, vymačkaná a nakrájená rajčata, na nudličky pokrájenou kapii, prolisovaný česnek, sekanou petrželku, osolíme, opepříme, zalijeme vínem, zakryjeme pokličkou a vaříme 10 minut.

  • 2

    Z mouky a másla připravíme žmolenku, kterou pokrm zahustíme. Ještě chvíli povaříme, nakonec zjemníme smetanou.

Komentáře k receptu