Raci Monte Carlo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1477 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 591.4 mg
- Draslík 1423.9 mg
- Vláknina 799.3 mg
- Vitamín A 799.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.7 mg
- Vitamín E 16 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné raky uvaříme, scedíme, necháme vystydnout a maso vybereme.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme z nich přebytečnou tekutinu, nakrájíme je nadrobno. Kapary vypereme a spolu se sardelovými řezy posekáme na jemno.
-
3
Majonézu smícháme s citrónovou šťávou, osolíme, přidáme chilli, sardelky, rajčata a kapary, vmícháme račí maso a zjemníme ušlehanou smetanou. Podáváme ozdobené plátky natvrdo uvařených vajec.