Malé věnečky s ananasem a ananasovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 24

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Tvaroh měkký
  • 20 g Cukr vanilka
  • 150 g Cukr krupice
  • 150 g Ananas
  • 250 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 150 g Poleva čokoládová bílá
  • 7 ks Vejce slepičí
  • 0.5 špetka Sůl
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 37 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 90.5 mg
  • Draslík 52.5 mg
  • Vláknina 656.4 mg
  • Vitamín A 656.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku přivedeme vodu k varu. Vsypeme do ní sůl, za stálého míchání přidáme máslo. Nakonec opět za stálého míchání přidáme mouku. Na mírném ohni za stálého míchání pokračujeme ve vaření až do zhoustnutí. Hmota se nesmí lepit na stěny nádoby, vytvoří jednu velkou kouli.

  • 2

    Teplé těsto dáme do studené nádoby, zpracováváme tak dlouho, aby mírně vychladlo. Do hmoty postupně vmícháme jedno vejce, vypracujeme hladké a lesklé těsto. Naplníme do cukrářského sáčků s řeznou trubičkou. Cukrářským sáčkem tvarujeme na olejem vymazaný plech malá kolečka o průměru 5 - 6 cm. Pečeme v předem nahřáté troubě při 200stupňové teplotě 20 minut. Následovně snížíme teplotu na 160°C a dopečeme dalších 10 minut. Upečené věnečky necháme vychladnout, poté je rozřízneme na dvě půlky.

  • 3

    Tvaroh dáme do misky, přisypeme krupicový a vanilkový cukr, dobře promícháme. Vložíme na malé kousky nakrájený ananas, smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a zlehka ji vmícháme do tvarohové hmoty.

  • 4

    Hotovou ananasovou pěnou naplníme dolní půlku věnečku a přiklopíme horní půlkou. Povrch věnečků polijeme bílou čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu