Sladké suflé s kdoulovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Cukr vanilka
  • 70 g Cukr krupice
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Kdoule
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 286.3 mg
  • Draslík 136.6 mg
  • Vláknina 4282 mg
  • Vitamín A 4282 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 345.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žloutky v misce spolu s cukrem ručním šlehačem vyšleháme na hustou pěnu. Přilijeme mléko, vanilkový cukr a za stálého šlehání všleháme postupně mouku. V mikrovlnné troubě ve vhodné nádobce rozpustíme 70 g másla, z bílků vyšleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do žloutkové pěny a nakonec opatrně přimícháme také rozpuštěné máslo.

  • 2

    Pečicí formičky na suflé vymažeme zbylým máslem, do poloviny je naplníme připravenou směsí. Naskládáme formičky do studené trouby, zapneme na 180 stupňů a pečeme přibližně 55-60 minut.

  • 3

    Příprava kdoulové omáčky: kdoule rozřízneme, vybereme jádřince a vložíme do kastrůlku. Přidáme citronovou kůru, vanilkový cukr a nakonec vlijeme víno. Stálým mícháním chvilku dusíme, přivedeme k varu. Stáhneme z ohně a propasírujeme. Ještě teplou omáčku podle vlastní chutě dochutíme cukrem.

  • 4

    Upečené suflé vyklopíme do středu teplého talíře, okolo polijeme kdoulovou omáčkou a podáváme.

Komentáře k receptu