Úhoř řecku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 39 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 162.6 mg
- Vláknina 1265.2 mg
- Vitamín A 1265.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úhoře stáhneme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme na porce.
-
2
Do kastrolu vložíme oloupané cibulky, omyté žampióny rozkrájené na větší kousky, připravené porce úhoře, rajčatový protlak, sůl, ocet, bobkové listy, prolisovaný česnek, přilijeme víno, olej, ocet a vodu, na mírném ohni vaříme 30 minut.
-
3
Necháme vychladnout, potom do ledničky „odležet“.
-
4
Druhý den vyjmeme porce úhoře, z omáčky vybereme bobkové listy a dobře ji promícháme. Úhoře urovnáme na talíře, podáváme přelité omáčkou.