Bezlepkové banánové kostky
Suroviny
- 80 g Cukr krupice
- 160 g Mouka bezlepková
- 40 g Kakao
- 80 g Cukr krystal
- 1 ks Puding-vanilkový
- 4 ks Banány
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 4 dl Mléko plnotučné
- 5 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 3 polévková lžíce Strouhanka bezlepková
- 0.08 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 40 g
- Sodík 16 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 468.5 mg
- Draslík 510.6 mg
- Vláknina 6933.3 mg
- Vitamín A 6933.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 414.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vložíme 6 žloutků a 80 g krystalového cukru. Elektrickým šlehačem vyšleháme žloutky do pěny. Bílky s 80 g krystalového cukru vyšleháme na tuhý sníh. Obě směsi smícháme, postupně přimícháme po lžicích bezlepkovou mouku a kakao. Plech vytřeme olejem a vysypeme bezlepkovou strouhankou. Na něj nalijeme těsto a dáme do předehřáté trouby na 160°C. Pečeme přibližně 30 minut do zlatova.
-
2
Mezitím připravíme pudinkovou náplň: v rendlíku přivedeme k varu 4 dl mléka. V 1 dl mléka rozmícháme bezlepkový vanilkový pudink a vlijeme ho do mléka. Za stálého míchání vaříme puding 1 minutu, přimícháme 80 g cukru, pudink odstavíme z plotny a necháme vychladnout.
-
3
Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. Když je upečený korpus koláče vychladlý, poklademe na něj rozpůlené oloupané banány a zalijeme je pudinkem. Uhladíme, ozdobíme šlehačkou a nastrouhanou bezlepkovou čokoládou.