Pečené rynglové hrudky
Suroviny
- 100 g Cukr krystal
- 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 75 g Kypřicí prášek do pečiva
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 100 g Cukr moučkový
- 150 ml Vejce slepičí
- 2 kávová lžička Mléko - podmáslí
- 1 ks Cukr krystal
- 1 kg Ryngle
- 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
- 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 18 g
- Sodík 280 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 125.2 mg
- Draslík 1413.3 mg
- Vláknina 1600 mg
- Vitamín A 1600 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava: pečící nádobu vymažeme lžící másla. Troubu předehřejeme na 190°C.
-
2
Ovocný základ moučníku: ryngle vypeckujeme a rozpůlíme. Připravené ovoce promícháme se 100 g krystalového cukru, lžící citrónové šťávy a s 25 g hladké mouky. Touto směsí vyložíme máslem vytřenou zapékací mísu.
-
3
Těsto: Do hlubší mísy prosejeme zbytek hladké mouky - 225 g se dvěma lžičkami kypřicího prášku do pečiva a 75 g krystalového cukru. Dále do těsta přidáme 1 vejce, 150 ml podmáslí a 75 g rozehřátého, ale vychladlého másla. Směs vymícháme do hladka.
-
4
Hotové těsto by mělo mít měkčí konzisenci. Ukrajujeme polévkovou lžící kousky a na každou půlku ryngle dáme jednu lžíci těsta.
-
5
Takto připravený moučník pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 40 minut do zlatova.
-
6
Servírování: než se moučník upeče, ve šlehači vyšleháme 500 ml šlehačky s 100 g moučkového cukru. Moučník servírujeme horký s porcí ušlehané šlehačky, jako teplý dezert.