Pečené rynglové hrudky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Cukr krystal
  • 25 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 75 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr moučkový
  • 150 ml Vejce slepičí
  • 2 kávová lžička Mléko - podmáslí
  • 1 ks Cukr krystal
  • 1 kg Ryngle
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 633 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 101 g
  • Cholesterol 125.2 mg
  • Draslík 1413.3 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava: pečící nádobu vymažeme lžící másla. Troubu předehřejeme na 190°C.

  • 2

    Ovocný základ moučníku: ryngle vypeckujeme a rozpůlíme. Připravené ovoce promícháme se 100 g krystalového cukru, lžící citrónové šťávy a s 25 g hladké mouky. Touto směsí vyložíme máslem vytřenou zapékací mísu.

  • 3

    Těsto: Do hlubší mísy prosejeme zbytek hladké mouky - 225 g se dvěma lžičkami kypřicího prášku do pečiva a 75 g krystalového cukru. Dále do těsta přidáme 1 vejce, 150 ml podmáslí a 75 g rozehřátého, ale vychladlého másla. Směs vymícháme do hladka.

  • 4

    Hotové těsto by mělo mít měkčí konzisenci. Ukrajujeme polévkovou lžící kousky a na každou půlku ryngle dáme jednu lžíci těsta.

  • 5

    Takto připravený moučník pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 - 40 minut do zlatova.

  • 6

    Servírování: než se moučník upeče, ve šlehači vyšleháme 500 ml šlehačky s 100 g moučkového cukru. Moučník servírujeme horký s porcí ušlehané šlehačky, jako teplý dezert.

Komentáře k receptu