Husí játra s pečenými jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 55 g
- Sodík 386 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 698.1 mg
- Draslík 419.5 mg
- Vláknina 3866.3 mg
- Vitamín A 3866.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 10.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.
-
2
Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.
-
3
Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.
-
4
Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.
-
5
Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.