Husí játra s pečenými jablky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra husí
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Jablka
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 692 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 386 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 698.1 mg
  • Draslík 419.5 mg
  • Vláknina 3866.3 mg
  • Vitamín A 3866.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěná husí játra namočíme do studené octové vody. Po dvou hodinách je vyjmeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky, které osolíme, opepříme, obalíme v mouce a v hlubší pánvi na rozpáleném sádle z obou stran dorůžova opečeme.

  • 2

    Opečené plátky jater dáme do jiné nádoby, tuk zalijeme vínem a povaříme.

  • 3

    Oloupeme větší kyselá jablka, vypíchneme z nich jádřince a nakrájíme na plátky silné přibližně 5 mm. Plátky jablek poprášíme moukou a na másle z obou stran osmahneme dorůžova.

  • 4

    Játra vrátíme do pánve a prohřejeme v omáčce.

  • 5

    Na talíř klademe střídavě plátek jater a plátek jablka a zalijeme omáčkou.

Komentáře k receptu