Medový kuskus s mandlemi a zeleninou
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 280 g Kuskus
- 30 g Mandle plátky
- 60 g Baby špenát
- 30 ml Med včelí
- 90 ml Olej olivový
- 500 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Kmín celý
- 2 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Petržel kořen
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 696 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 35 g
- Sodík 123 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 705.9 mg
- Vláknina 21039.8 mg
- Vitamín A 21039.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 122.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev, petržel a cukety pokrájíme na nudličky, cibuli rozkrájíme na osminky, česnek oloupeme a prolisujeme. Špenát omyjeme a necháme dobře okapat.
-
2
Kuskus zalijeme vroucí vodou a přiklopený necháme bobtnat. Olej rozpálíme a přidáme cibuli s česnekem, smažíme 3 minuty, poté přidáme petržel, cuketu, mrkev a kmín. Smažíme 10 minut, poté vlijeme med. Zeleninovou směs zamícháme do kuskusu, přidáme máslo, osolíme a opepříme. Na závěr vmícháme špenát a mandle a ihned servírujeme.