Zapékané broskve se sněhovými pusinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kompot broskvový
  • 50 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr moučkový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 39 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 125 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve necháme dobře okapat, poté dáme do zapékací mísy řezem nahoru.

  • 2

    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, postupně zapracujeme cukr, až vznikne tuhý lesklý sníh. Cukrářským sáčkem na broskve nastříkáme sněhové pusinky. Necháme zapéct při 180 °C 10 minut. Servírujeme posypané moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu