Ricottový koláč se špenátem a fetou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 20 g
- Sodík 353 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 174.6 mg
- Draslík 617.4 mg
- Vláknina 5506 mg
- Vitamín A 5506 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibulku, kopr a pažitku nasekáme na jemno. Špenát spaříme ve vroucí vodě. Vejce rozšleháme. Zapékací mísu vytřeme máslem. Spařený špenát necháme dobře okapat, poté nasekáme na hrubo, smícháme s rozdrobenou Fetou, Ricottou, cibulkou,koprem, pažitkou a muškátovým oříškem. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zapékací mísy.
-
2
Pečeme při 200°C 20 minut, servírujeme pokrájené na plátky.