Jarmareční klobása
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 474 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 43 g
- Sodík 851 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 83.8 mg
- Draslík 376.6 mg
- Vláknina 1950 mg
- Vitamín A 1950 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme, bůček vykostíme a zbavíme chrupavek. Maso na hrubo umeleme, přidáme kmín, česnek utřený se solí, pepř a mletou papriku a za postupného přilévání studené vody vše dobře promícháme a podle potřeby přisolíme.
-
2
Směs plníme do střev a uzavřené klobásy pečeme zvolna na oleji po obou stranách.
-
3
Při podávání klobásy podléváme tukem s výpekem zbylým od pečení.