Závin s červenou cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 150 g Cibule červená
  • 100 g Anglická slanina
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl hrubozrnná
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Šalotka
  • 3 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Sezamová semínka černá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 753 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1663 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 121.1 mg
  • Draslík 818.4 mg
  • Vláknina 5078.5 mg
  • Vitamín A 5078.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme červené cibule a šalotky. Pokrájíme je na kolečka, v pánvi na másle orestujeme do zlatova. Cibuli osolíme, ochutíme čerstvě pomletým pepřem, promícháme, vyjmeme z pánve a necháme vychladnout. Na tu samou pánev vložíme na kostičky pokrájenou anglickou slaninu, usmažíme do křupava.

  • 2

    Listové těsto na pomoučeném vále (1 lžíce hladké mouky) rozválíme na plát o síle cca 2 - 3 mm. Rozložíme na něj cibulovou směs, kterou následně posypeme smaženou slaninou. Ze dvou protilehlých stran těsto přehneme dovnitř (2 - 3 cm) a stočíme do závinu. Ten opatrně položíme na plech, vyložený pečicím papírem. Povrch potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme hrubou solí, kmínem, černým i bílým sezamem a dáme péct do předem vyhřáté trouby (na 175°C) přibližně na 20 - 25 minut. Pečeme do zlatova. Poté závin necháme vychladnout, nakrájíme na řezy silné asi 6 cm a podáváme.

Komentáře k receptu