Krém z manga mražený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 25 g Pistácie
  • 200 ml Pomerančová šťáva
  • 500 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Mango
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Limetka
  • 3 ks Sněhové pečivo
  • 4 cl Likér pomerančový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 782 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 18 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 507.7 mg
  • Draslík 372.5 mg
  • Vláknina 6137.5 mg
  • Vitamín A 6137.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.5 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit.

  • 3

    Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit.

  • 4

    Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie.

  • 5

    Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku.

  • 6

    Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme.

Komentáře k receptu