Krém z manga mražený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 53 g
- Sodík 18 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 507.7 mg
- Draslík 372.5 mg
- Vláknina 6137.5 mg
- Vitamín A 6137.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.5 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme manga a oloupeme slupku. Odstraníme pecku. Dužinu rozmixujeme, prolisujeme přes síto a promícháme s pomerančovým likérem.
-
2
Do hrnce vlijeme vodu, vložíme na ni kovovou nerezovou misku a do ní vlijeme žloutky a vložíme cukr. Ušleháme krém, ale nesmíme ho zpěnit.
-
3
Postupně do krému vmícháváme pomerančovou šťávu a šťávu vymačkanou z limetky. Přimícháváme také prolisovanou dužinu z manga. Pak vymíchaný krém přemístíme do lázně s ledovou vodou a necháme ochladit.
-
4
Smetanu ušleháme dotuha a přidáme rozdrobené sněhové pečivo a nasekané pistácie.
-
5
Vzniklou hmotou vyplníme formu na bábovku, přikryjeme průhlednou fólií a vložíme na 4 hodiny do mrazáku.
-
6
Po vyndání z mrazáku formu krátce ponoříme do studené vody a vyklopíme. Podáváme.