Salát z hroznového vína a švestek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 325 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 9 g
- Sodík 3 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 482.2 mg
- Vláknina 13255 mg
- Vitamín A 13255 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme hroznové víno, část vezmeme bílé, část modré, utrháme stopky, bobule rozpůlíme a odstraníme semínka. Omyté švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kousky.
-
2
Omyté hrušky a jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.
-
3
Přes síto prolisujeme brusinkový kompot a přidáme ke šťávě sherry.
-
4
Zalijeme vzniklou šťávou hroznové víno a švestky. Necháme 30 minut v chladu marinovat. Před podáváním posypeme umletými vlašskými ořechy.