Salát z hroznového vína a švestek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 250 g Švestky
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 ml Sherry brandy
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 55 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 3 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 482.2 mg
  • Vláknina 13255 mg
  • Vitamín A 13255 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme hroznové víno, část vezmeme bílé, část modré, utrháme stopky, bobule rozpůlíme a odstraníme semínka. Omyté švestky rozpůlíme, odstraníme pecky a pokrájíme na kousky.

  • 2

    Omyté hrušky a jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na měsíčky.

  • 3

    Přes síto prolisujeme brusinkový kompot a přidáme ke šťávě sherry.

  • 4

    Zalijeme vzniklou šťávou hroznové víno a švestky. Necháme 30 minut v chladu marinovat. Před podáváním posypeme umletými vlašskými ořechy.

Komentáře k receptu