Vanilkový krém z mléka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 243 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 8 g
- Sodík 11 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 290.2 mg
- Draslík 24.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misku vlijeme 250 ml mléka. Přidáme Maizenu, žloutky a 40 g cukru. Vymícháme dohladka krém.
-
2
Vanilkový lusk podélně nařízneme. Do hrnku vlijeme zbytek mléka a 20 g cukru. Přidáme naříznutý vanilkový lusk. Hrnek s mlékem, cukrem a luskem zahříváme a necháme přejít varem.
-
3
Potom odstavíme ze sporáku a vyndáme vanilkový lusk. Vyškrábeme z něho dřeň a vložíme zpátky do mléka.
-
4
Znovu uvedeme mléko k varu a vešleháme krém z Maizeny, žloutků a cukru. Přivedeme k varu a stále mícháme, dokud nevznikne hladký hustý krém.
-
5
Naplníme krémem formičky a povrch zasypeme zbytkem cukru. Necháme hodinu chladit a pak vyklopíme a podáváme.