Broskev s malinovým sirupem a vanilkovou zmrzlinou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 15 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 722.2 mg
- Vláknina 17625 mg
- Vitamín A 17625 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.3 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme si vodu a ve vroucí vodě spaříme broskve. Zchladíme je studenou vodou. Oloupeme z nich slupku. Rozpůlíme je a odstraníme z nich pecku.
-
2
Do hrnce vlijeme 500 ml vody a přidáme cukr. Přivedeme oslazenou vodu k varu. Nakrojíme podélně vanilkový lusk a vyškrábeme z něho dřeň. Lusk i vyškrábanou dřeň přidáme do sladkého roztoku a přilijeme šťávu vymačkanou z jednoho citronu. Všechno vaříme do zhoustnutí.
-
3
Rozpůlené broskve vložíme do vanilkového sirupu a vaříme 3-5 minut podle toho, jak jsou zralé.
-
4
V mixéru rozmixujeme maliny společně se 3 lžícemi cukru. Prolisujeme přes síto. Přidáme pálenku.
-
5
Talířky posypeme cukrem a doprostřed dáme 2 kopečky zmrzliny. Ke každému z nich dáme půlku broskve a přidáme malinovou šťávu.
-
6
Opražíme si mandlové lupínky, kterými dezert posypeme.