Pivní štrúdl

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 25 g Křen
  • 400 g Šunka dušená
  • 2 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 20 mg
  • Draslík 11.8 mg
  • Vláknina 172.1 mg
  • Vitamín A 172.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: Z omytých jablek odstraníme jadřince, nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou šťávou a promícháme. Přisypeme cukr, vanilkový cukr, skořici, nakonec nasekané ořechy a opět promícháme.

  • 2

    Do prosáté mouky rozklepneme jedno vejce vejce, přidáme na kousky nakrájenou Heru, špetku solí. Těsto pomalu zpracujeme, postupným přilíváním piva.

  • 3

    Hotové těsto rozválíme na plat, naplníme naplní, zavineme. Vložíme do trouby, při 180 stupňové teplotě pečeme 20-25 minut.

  • 4

    Upečený štrúdl necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na úhledné porce.

Komentáře k receptu