Křehké pusinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 57 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 20 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 17.3 mg
- Vláknina 36.8 mg
- Vitamín A 36.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.
-
2
Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.
-
3
Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.