Křehké pusinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 10 g Cukr vanilka
  • 60 g Poleva čokoládová
  • 120 g Cukr moučkový
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 0.5 ks Vanilkový lusk
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 57 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 17.3 mg
  • Vláknina 36.8 mg
  • Vitamín A 36.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vsypeme cukr, přidáme bílky, vanilkový cukr. Ve vodní lázní šleháme do mírného zahoustnutí. Hmotu vybereme z vodní lázně, přisypeme zbylý cukr, přidáme vanilkový lusk, citronovou šťávu a vyšleháme na tuhou hmotu. Potom přisypeme prosátý moučkový cukr a ještě mícháme do rozpuštění cukru.

  • 2

    Plech vyložíme pečícím papírem. Bílkovou hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou trubičkou a nastříkáme na plech kopečky, tzv. pusinky. Ihned vložíme do nahřáté trouby, kde při 150°C teplotě pečeme přibližně 40-45 minut. Potom troubu vypneme a pusinky necháme dále sušit, až do vychladnutí trouby.

  • 3

    Plech s pusinkami vytáhneme z trouby, odloupneme je z pečícího papíru a ozdobíme čokoládovou polevou.

Komentáře k receptu