Řecký domácí salát s arabským chlebem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Oregano sušené
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 plátek Chléb Pita
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Olivy černé
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 447.2 mg
  • Vláknina 6661.9 mg
  • Vitamín A 6661.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata a okurku omyjeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky. Hlávkový salát opláchneme studenou vodou a okapané listy natrháme. Olivy vypeckujeme.

  • 2

    V míse smícháme ocet, olivový olej a cukr, dochutíme pepřem a solí, marinádu smícháme v míse se zeleninou a olivami. Salát necháme v chladu odležet.

  • 3

    Česnek oloupeme, nakrájíme ho nadrobno a smícháme s máslem, jemně nasekaným oreganem a polovinou petrželky.

  • 4

    Arabský chléb rozčtvrtíme a příčně ho rozkrojíme. Vnitřek chleba potřeme ochuceným máslem a necháme krátce opékat na grilu.

  • 5

    Do salátu přimícháme nakrájený sýr a zbylou petrželku, rozdělíme ho do misek a podáváme s opečeným chlebem.

Komentáře k receptu