Kari z krabího masa
Suroviny
- 40 g Kari koření
- 100 g Cibulka jarní
- 40 g Cukr palmový
- 800 g Krabí maso mražené
- 20 g Koriandr čerstvý
- 10 g Limetková kůra
- 40 ml Omáčka sójová
- 40 ml Ocet rýžový
- 40 ml Omáčka rybí
- 20 ml Limetková šťáva
- 3 ks Cibule
- 2 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- 0.01 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 2 g
- Sodík 2302 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 429.7 mg
- Vláknina 11170 mg
- Vitamín A 11170 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a chilli papričku, nasekané najemno. Po 2 minutách přidáme krabí maso na kousky a zaprášíme kari. Přidáme jarní cibulku na kolečka a necháme 2 minuty podusit. Zalijeme rybí a sójovou omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem a necháme vše dusit. Z očištěné limetky nastrouháme do pokrmu kůru, přidáme palmový cukr a dusíme ještě 6 minut, až je jídlo hotové. Podáváme v miskách, posypané nasekaným koriandrem.