Kari z krabího masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Kari koření
  • 100 g Cibulka jarní
  • 40 g Cukr palmový
  • 800 g Krabí maso mražené
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 10 g Limetková kůra
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Ocet rýžový
  • 40 ml Omáčka rybí
  • 20 ml Limetková šťáva
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.01 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 2302 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 429.7 mg
  • Vláknina 11170 mg
  • Vitamín A 11170 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve woku rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a chilli papričku, nasekané najemno. Po 2 minutách přidáme krabí maso na kousky a zaprášíme kari. Přidáme jarní cibulku na kolečka a necháme 2 minuty podusit. Zalijeme rybí a sójovou omáčkou, šťávou z limetky a rýžovým octem a necháme vše dusit. Z očištěné limetky nastrouháme do pokrmu kůru, přidáme palmový cukr a dusíme ještě 6 minut, až je jídlo hotové. Podáváme v miskách, posypané nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu