Salát z fazolek a zelených paprik

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Fazolové lusky zelené
  • 60 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Paprika zelená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 153 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 289 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 436.2 mg
  • Vláknina 10269.7 mg
  • Vitamín A 10269.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.3 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme.

  • 2

    Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole.

  • 3

    Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme.

Komentáře k receptu