Salát z fazolek a zelených paprik
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 153 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 10 g
- Sodík 289 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 436.2 mg
- Vláknina 10269.7 mg
- Vitamín A 10269.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.3 mg
- Vitamín E 4.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky očistíme, nakrájíme na malé kousky. Vložíme je do hrnce s 1 lžičkou osolené a vroucí vody, kde je 15 minut povaříme doměkka. Potom je scedíme, necháme okapat, vychladnout a vsypeme je do vhodné misky. Cibuli, česnek oloupeme, nakrájíme na tenké proužky, přidáme je k fazolkám. Podle vlastní chutě dochutíme pepřem a vše dobře promícháme.
-
2
Omyté papriky rozkrojíme na půlky, vybereme jadřince a posypeme solí. V pánvi rozpálíme olej, naskládáme papriky, které na silném ohni opečeme z obou stran. Opečené skládáme na talíř, ihned je pokapeme octem. Vypečeným omastkem polijeme fazole.
-
3
Připravený salát rozdělíme na jednotlivé talíře. Ke každé porci na talíř položíme dvě teplé paprikové půlky a podáváme.