Domácí bylinková paštika z kuřecích jater

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra kuřecí
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paštikové koření
  • 4.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 cl Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Pistácie
  • 1.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 639 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 150 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 275.6 mg
  • Draslík 350.8 mg
  • Vláknina 12781.4 mg
  • Vitamín A 12781.4 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Snítku rozmarýnu omyjeme a vodu setřepeme. Omytá kuřecí játra zbavíme blanek a žilek a pokrájíme je na menší kousky. Očistíme větší cibuli s česnekem. Pokrájíme je nadrobno a zpěníme v pánvi na olivovém oleji. Přidáme játra, celou snítku rozmarýn a za stálého míchání restujeme z každé strany dozlatova přibližně 3-4 minuty. Musíme dát pozor, aby se zcela nepropekla. Uvnitř musí zůstat růžová.

  • 2

    Poté k játrům přilijeme 5 cl Sherry brandy, zvýšíme teplotu, promícháme a necháme flambovat do doby, až se alkohol vypaří. Celou játrovou směs vyklopíme do mixéru a jemně ji rozmixujeme ((bez rozmarýnu). Doložíme změklé máslo, ochutíme solí, čerstvě pomletým pepřem 4 barev, přidáme paštikové koření a paštiku prošleháme.

  • 3

    Rozdělíme do malých misek a dáme do chladničky na 2 hodiny.

  • 4

    Rozpustíme máslo, ale nesmí se škvařit. Vychladlou paštiku v miskách posypeme pistáciemi, zalijeme rozehřátým máslem a odložíme znovu do chladničky zatuhnout (asi 40 minut).

  • 5

    K paštice podáváme čerstvý chléb.

Komentáře k receptu