Vepřová pečeně podávaná po andalusku
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 800 g Vepřová krkovička
- 30 g Cukr krupice
- 250 ml Masový vývar
- 3 ks Pomeranče
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 5 polévková lžíce Olej olivový
- 6 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 57 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 189 mg
- Draslík 320.1 mg
- Vláknina 7841.5 mg
- Vitamín A 7841.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.
-
2
Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.
-
3
Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.
-
4
Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.
-
5
Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.