Vepřová pečeně podávaná po andalusku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 800 g Vepřová krkovička
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 ml Masový vývar
  • 3 ks Pomeranče
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 5 polévková lžíce Olej olivový
  • 6 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 320.1 mg
  • Vláknina 7841.5 mg
  • Vitamín A 7841.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 81.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou a osušenou vepřovou krkovici osolíme a opepříme. Nadrobno nasekáme tymián a rozmarýn. Z jednoho chemicky neošetřeného pomeranče nastrouháme kůru. Přidáme 2 lžíce sherry a 2 lžíce olivového oleje. Vzniklou směsí potřeme maso po všech stranách a necháme přes noc marinovat.

  • 2

    Na pekáči maso ze všech stran opečeme na zbylém olivovém oleji. Přidáme šťávu z pomeranče a zbytek sherry.

  • 3

    Předehřejeme troubu a 1 hodinu v ní maso pečeme. Během pečení maso přeléváme masovým vývarem.

  • 4

    Připravíme pánev, ve které zahřejeme máslo a přidáme cukr a šťávu vymačkanou z jednoho pomeranče. Vaříme, dokud nevznikne hustý sirup. Pak jeden chemicky neošetřený pomeranč nakrájíme na plátky, které prohřejeme v sirupu.

  • 5

    Maso servírujeme na talíř obložené plátky pomeranče a přelijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu