Teplá celerová příloha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 kostka Cukr kostkový
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 g Celer řapíkatý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 242 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 328.6 mg
  • Vláknina 4350.5 mg
  • Vitamín A 4350.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.

  • 2

    Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.

Komentáře k receptu