Teplá celerová příloha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 242 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 21 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 30 mg
- Draslík 328.6 mg
- Vláknina 4350.5 mg
- Vitamín A 4350.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nakrájíme na 2 cm kostky. Ve vhodném hrnci rozehřejeme máslo, přidáme připravený celer, jemně nastrouhanou citrónovou kůru, cukr. Nakonec přimícháme citrónovou šťávu a za stálého míchání na mírném ohni dusíme doměkka. Před dokončením dušení dochutíme solí.
-
2
Dušením cukr karamelizuje, proto celer dostane hnědou barvu. Hlavně před koncem dušení mícháme často, aby se cukr nepřipálil.