Koktejl z hlávkového zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 10 g Kopr čerstvý
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Majonéza
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • 2 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 189 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 269 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 184.4 mg
  • Draslík 213.1 mg
  • Vláknina 3994.3 mg
  • Vitamín A 3994.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek.

  • 3

    Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem.

  • 4

    Koktejly až do podávání udržujeme v lednici.

Komentáře k receptu