Koktejl z hlávkového zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 15 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 184.4 mg
- Draslík 213.1 mg
- Vláknina 3994.3 mg
- Vitamín A 3994.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.9 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrůlku s vařící vodou pomalu, pomocí lžíce dáme vejce. Povaříme je 10 minut natvrdo, scedíme, necháme vychladnout. Potom vejce oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.
-
2
Hlávkové zelí zbavíme poškozených listu, rozpůlíme, vyřízneme košťál. Zelí nakrájíme na tenké nudličky, které poklademe do salátových skleněných mističek.
-
3
Příprava zálivky: ve vhodné nádobě smícháme dohromady majonézu, kečup, jogurt, hořčici. Promícháme, ochutnáme a podle chutě dochutíme solí, pepřem, citrónovou šťávou. Opět promícháme. Připravenou zálivkou přelijeme každou porci zelí, povrch posypeme nakrájenými vejci. Nakonec porce posypeme nasekaným koprem.
-
4
Koktejly až do podávání udržujeme v lednici.