Hovězí guláš po maďarsku
Suroviny
- 800 g Cibule
- 800 g Hovězí maso přední
- 500 ml Masový vývar
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 1 ks Brambory
- 0.5 ks Feferony
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Paprika mletá pálivá
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 4 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 27 g
- Sodík 694 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 124 mg
- Draslík 1148.7 mg
- Vláknina 8489.8 mg
- Vitamín A 8489.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme a osušíme maso a rozkrájíme je na kostky asi 3 krát 3 centimetry. Pokrájené maso osolíme a opepříme.
-
2
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na plátky. Bramboru oškrábeme a pokrájíme na kostičky.
-
3
V kastrolu rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme kostky masa a opečeme je. Přidáme na maso sladkou i pálivou papriku, kmín, nadrobno nasekanou feferonku, kostky brambor a rajčatový protlak. Krátce podusíme a přilijeme masový vývar. Počkáme, dokud nepřijde k varu. Ztlumíme teplotu a 90 minut dusíme, občas promícháme.
-
4
Hotový guláš rozdělíme na talíře a servírujeme.