Pečené telecí ledviny
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 50 g Estragon
- 125 ml Víno bílé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel kořen
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1.2 kg Telecí ledviny
- 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 107 g
- Sodík 964 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 1098 mg
- Draslík 1631.9 mg
- Vláknina 9112 mg
- Vitamín A 9112 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předehřejeme troubu na 250 °C. Omyté a osušené maso osolíme a opepříme. Opečeme je ze všech stran na pekáči.
-
2
Oškrábeme mrkev, petržel, celer a zeleninu nakrájíme na kostičky. Oloupeme cibuli a pokrájíme na kousky.
-
3
Zeleninu včetně cibule přidáme k masu a vložíme k němu ještě estragon.
-
4
Zalijeme maso vývarem a vínem, vložíme do trouby a 20 minut pečeme.
-
5
Ztlumíme teplotu v troubě na 180 °C. Obrátíme maso a pečeme ještě 90 minut. Během pečení maso několikrát obrátíme a poléváme šťávou. Nakonec hotové maso vyjmeme a necháme odpočívat.
-
6
Přes síto přecedíme vzniklou šťávu a ještě ji povaříme, potom necháme šťávu odpařit, aby zhoustla. Maso přelijeme šťávou a podáváme.