Jehněčí přední na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 34 g
- Sodík 151 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 153.8 mg
- Draslík 67.3 mg
- Vláknina 2096.2 mg
- Vitamín A 2096.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1755.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso dobře očistíme, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme 40 g másla, na něm osmahneme oloupanou, nadrobno pokrájenou cibuli. Do cibule přidáme sladkou i pálivou papriku, zamícháme, zalijeme horkou vodou, nakonec do hrnce vložíme připravené kousky masa a pod pokličkou dusíme do měkka. Následně maso vybereme ze šťávy.
-
2
Příprava jíšky: V pánvičce rozehřejeme zbylé máslo, přidáme mouku a stálým mícháním zapražíme. Zředíme decilitrem teplé vody, dobře promícháme, abychom se zbavili hrudek a šťávu z masa zahustíme. Za stálého míchání povaříme do zahoustnutí omáčky, před dokončením vaření do omáčky přilijeme mléko, podle chuti dosolíme, opepříme. Omáčku přelijeme přes sítko, vlijeme do hrnce, přidáme maso, přivedeme k varu, poté ihned stáhneme ze sporáku.
-
3
Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.