Sladkokyselé krevety
Suroviny
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 ks Vaječný bílek slepičí
- 20 ks Krevety tygří - loupané
- 1 ks Feferony
- 4 ks Cibulka jarní
- 2 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 polévková lžíce Kečup
- 2 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 4 polévková lžíce Vývar z humrů
- 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 8 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3783 kcal
- Sacharidy 166 g
- Tuky 123 g
- Sodík 3915 mg
- Bílkoviny 1153 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 5252.2 mg
- Draslík 185.4 mg
- Vláknina 3028.1 mg
- Vitamín A 3028.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.3 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety vyloupeme z krunýřů.
-
2
Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.
-
3
Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.
-
4
Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.
-
5
Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.