Banánový rosol s koňakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 140 g Banány
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 g Cukr krupice
  • 20 g Cukr vanilka
  • 5 dl Víno bílé
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 dl Likér mandlový - Amaretto
  • 4 polévková lžíce Želatina
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 15 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 214.9 mg
  • Vláknina 1820 mg
  • Vitamín A 1820 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Banány oloupeme, půlku nakrájíme na tenká kolečka. Naskládáme je na dno sklenic. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Druhou půlku banánů dáme do misky, přilijeme víno, 50 ml Amaretta a přidáme vanilkový cukr. Ponorným mixérem vše rozmixujeme.

  • 2

    Rozmixovanou hmotu dáme do vhodného kastrůlku. Přilijeme želatinu, přisypeme cukr a ve vodní lázní za stálého míchání zahříváme do rozpuštění želatiny.

  • 3

    Směs rozdělíme na připravené banány ve sklenicích. Naplněné sklenice dáme do lednice vychladit a ztuhnout.

  • 4

    Do vyšlehané šlehačky přidáme 50 ml Amaretta a zlehka promícháme. Těsně před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou s Amarettem.

Komentáře k receptu