Banánový rosol s koňakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 17 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 55 mg
- Draslík 214.9 mg
- Vláknina 1820 mg
- Vitamín A 1820 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Banány oloupeme, půlku nakrájíme na tenká kolečka. Naskládáme je na dno sklenic. Želatinu namočíme do studené vody a necháme ji nabobtnat. Druhou půlku banánů dáme do misky, přilijeme víno, 50 ml Amaretta a přidáme vanilkový cukr. Ponorným mixérem vše rozmixujeme.
-
2
Rozmixovanou hmotu dáme do vhodného kastrůlku. Přilijeme želatinu, přisypeme cukr a ve vodní lázní za stálého míchání zahříváme do rozpuštění želatiny.
-
3
Směs rozdělíme na připravené banány ve sklenicích. Naplněné sklenice dáme do lednice vychladit a ztuhnout.
-
4
Do vyšlehané šlehačky přidáme 50 ml Amaretta a zlehka promícháme. Těsně před podáváním poháry ozdobíme šlehačkou s Amarettem.