Kakao z dánské kuchyně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 100 g Čokoláda hořká
  • 100 g Kompot hruškový
  • 200 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 30 g Kakao
  • 40 g Zmrzlina kakaová
  • 1 kávová lžička Cukr vanilka
  • 1 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 4 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 41 mg
  • Draslík 78.1 mg
  • Vláknina 2150 mg
  • Vitamín A 2150 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 776.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.

  • 2

    Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.

Komentáře k receptu