Kakao z dánské kuchyně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 78.1 mg
- Vláknina 2150 mg
- Vitamín A 2150 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 776.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kompotové hrušky necháme okapat. Mléko a zmrzlinu spolu s hruškami a kakaem rozmixujeme. Smetanu s vanilkovým cukrem vyšleháme na tuhou šlehačku. Čokoládu nastrouháme.
-
2
Rozmixované mléko se zmrzlinou rozlijeme do vysokých sklenic. Povrch každého kakaa ozdobíme vyšlehanou šlehačkou. Posypeme ještě nastrouhanou čokoládou a podáváme.