Domácí zmrzlina z granátových jablek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 175 g Cukr moučkový
  • 1 ks Limetka
  • 1 hrst Granátové jablko semínka
  • 0.5 l Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 291 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 68.8 mg
  • Draslík 10.3 mg
  • Vláknina 526.8 mg
  • Vitamín A 526.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.

  • 2

    Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.

Komentáře k receptu