Domácí zmrzlina z granátových jablek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 68.8 mg
- Draslík 10.3 mg
- Vláknina 526.8 mg
- Vitamín A 526.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z granátových jablek (ze šťavnatých semínek) a limetky vymačkáme šťávu a přes síto ji přecedíme do mísy. K šťávě přisypeme moučkový cukr a metlou nebo šlehačem šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Potom k směsi přilijeme smetanu a pokračujeme ve šlehání, až vznikne ne zcela tuhá růžová šlehačka.
-
2
Šlehačku přendáme do potravinářské dózy, kterou uzavřeme a dáme alespoň na dvě hodiny do mrazničky.