Caesarovo kuře I (pečené)
Suroviny
- 150 g Játra kuřecí
- 130 g Máslo čerstvé
- 400 g Okurky nakládané
- 900 g Kuře
- 600 g Vepřová plec
- 50 ml Brandy
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 8 ks Pečivo pšeničné jemné tukové
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 854 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 56 g
- Sodík 978 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 252.5 mg
- Draslík 540.4 mg
- Vláknina 1625.1 mg
- Vitamín A 1625.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěná kuřecí játra nakrájíme, oloupanou cibuli rozčtvrtíme, do misky rozklepneme 1 vejce a ze 3 vaječných bílků ušleháme tuhý sníh.
-
2
Polovinu vepřového masa nakrájíme na kostičky, zbytek umeleme spolu s játry a cibulí. Umletou směs promícháme v míse s kostkami masa a vejcem, přidáme hladkou mouku, sůl, chilli koření a brandy a vše spolu dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme bílkový sníh a směs vytvarujeme do šišky.
-
3
Střední vykuchané, omyté kuře osušíme, rozpůlíme, zbavíme křídel a kloubů a zcela vykostíme. Vykostěné kuře rozložíme na vál, silnější části naklepeme.
-
4
Připravenou náplň položíme na rozprostřené kuře, kuřecí maso přes šišku přehrneme, sešijeme režnou nití a vytvarujeme váleček, který ovážeme potravinářským provázkem.
-
5
Osolený váleček na pekáči s rozpuštěným máslem vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě maso mírně pečeme 2 hodiny bez podlévání, maso několikrát obrátíme a přelijeme výpekem. Hotové kuře necháme v pekáči vystydnout a potom chladíme 12 hodin v chladničce.
-
6
Druhý den odstraníme provázek s nitěmi, maso nakrájíme na plátky a servírujeme s pečivem a nakládanými okurkami.