Sladkokyselé ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 600 g Broskve
  • 500 g Meruňky
  • 500 g Třešně
  • 100 g Cukr krupice
  • 30 g Cukr vanilka
  • 100 g Hořčičné semínko
  • 1 ks Citrony
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.5 l Ocet vinný
  • 1 kg Meloun cukrový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 406 mg
  • Vláknina 8280 mg
  • Vitamín A 8280 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 856.2 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 711.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Meruňky, broskve, třešně omyjeme. Třešně vypeckujeme, broskve a meruňky rozkrojíme, vybereme pecky a nakrájíme na čtvrtky. Meloun rozkrojíme na půlku, vykrojíme měkký střed a meloun nakrájíme na malé kousky. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou, potom ho rozkrojíme, šťávu vymačkáme a kůru nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme 500 g cukru, vanilkový cukr, spolu povaříme do rozpuštění cukru. Do sladké cukrové hmoty přidáme nakrájené broskve, meruňky, meloun a třešně. Vaříme přibližně 15 minut. Potom ovoce vybereme, rozdělíme do připravených teplých skleniček. Do cukrové šťávu vsypeme zbylý cukr, přilijeme ocet a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Do sirupu přidáme hořčičné semínko, citrónovou kůru, dobře promícháme a stáhneme z ohně.

  • 3

    Ještě horkým sirupem zalijeme ovoce v skleničkách, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a ovoce uskladníme na chladném místě.

Komentáře k receptu