Salát z rýže po maďarsku
Suroviny
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Petržel - nať
- 100 g Salám uherský
- 100 g Kukuřice
- 150 g Rýže dlouhozrnná
- 100 ml Zakysaná smetana
- 350 ml Masový vývar
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Feferony
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Majonéza
- 4 polévková lžíce Ocet bílý vinný
- 2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1026 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 41 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 35.5 mg
- Draslík 308.4 mg
- Vláknina 3561.8 mg
- Vitamín A 3561.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce vlijeme olej a rozpálíme. Cibuli oloupeme, nasekáme nadrobno a vhodíme do hrnce na olej. Na cibuli vsypeme rýži a za stálého míchání ji opékáme. Pak přisolíme, přidáme papriku a zalijeme vývarem.
-
2
Jakmile začne rýže vřít, ztlumíme plamen a dusíme 25 minut. Pak rýži scedíme a vložíme do mísy k vychladnutí.
-
3
Papriky omyjeme, rozpůlíme a odstraníme bílé žebroví a semínka a rozkrájíme na nudličky. Salám a sýr pokrájíme na malé kousky. Nadrobno nasekáme feferonku a petrželku jemně posekáme.
-
4
Do rýže vmícháme nakrájené kousky paprik, salámu a sýra a přidáme ještě kukuřici.
-
5
Připravíme v misce zálivku. Vložíme do ní zakysanou smetanu, kečup, majonézu, ocet a prošleháme. Nakonec osolíme a opepříme. Zálivku lehce vmícháme do salátu a necháme jej alespoň 1 hodinu odležet.